top of page

Všechny adaptační kurzy jsme si skvěle užili

Měsíc září byl tradičně ve znamení adaptačních kurzů.

Podívali jsme se napříč celou republikou a poznali spoustu nových tváří, kterým jsme snad zpříjemnili návrat do lavic po tak dlouhé době.


První adaptační kurz jsme strávili se ZŠ Janov na Chatě pod Štěpánkou. Třída měla nového třídního učitele a všichni se chtěli více poznat.

Tři dny nám spolu utekly jako voda a za nás můžeme říct, že byly na jedničku. Nádherné počasí, skvělá kuchyně i prostředí Příchovic nedaleko Kořenova prostě dělá své. Děkujeme a těšíme se znova příště!


Další adaptační kurz nám přímo navazoval a pouze se nám vyměnily skupiny. Janováci odjeli domů a přišla za námi prima Gymnázia Tanvald. Skutečně přišla. Mají to totiž na Chatu pod Štěpánkou z Tanvaldu jenom kousek. I tady nám přálo krásné počasí. A protože prostředí bylo stejné, vše se neslo v podobně pohodovém duchu. Děti se aktivit účastnily na plno a v novém kolektivu se lépe zorientovaly. I jim velice děkujeme!


Následoval kurz pro ZŠ Kanice u Brna. Vydali jsme se za nimi do Chřib, do rekreačního střediska Relaxx. Čekalo na nás asi 60 dětí ze tří tříd. Během čtyř dní spolu jsme si stačily zahrát plno her, vyjít si na půl denní výlet i si po večeři opéct buřty na ohni, nebo projít stezku odvahy. Až na opékací večer (samozřejmě), jsme měli ale také krásné počasí, děti byly úžasné a do her šly po hlavě. Až na občas drhnoucí kuchyni jsme tak všechno nádherně zvládli, podívali se na Moravu a myslím, že můžeme říct, že si všichni kurz nádherně užili.

Děkujeme velice paním učitelkám a i s nimi se těšíme na viděnou!




Další akcí byl pouze jeden adaptační den pro ZŠ Obříství, který byl ale o to našlapanější!

Tentokrát jsme se podívali k Blaníku, kde na nás čekalo 80 dětí. Nebudeme lhát, zatím zřejmě největší dětská skupina, pro kterou jsme tvořili.

I na různorodost a početnost skupiny proběhlo všechno parádně. Děti si vyzkoušely různé role ve skupině, zahráli si hry zaměřené na strategické myšlení, v kterých nakonec nalezly i poučení do dalšího života. Večer jsme pomohli noční hrou a frčeli zpátky do Jablonce.

Děkujeme za skvělou zkušenost a i na Vás se příště těšíme.




Poslední adaptační kurz se odehrál v Máchově kraji, v penzionu Černý mlýn, pro ZŠ při PedF UK z Prahy

Nádherná tečka za adaptační sezónou v podobě 23 deváťáků, kteří se chtěli po tak dlouhé době, co se fyzicky neviděli, naladit na stejnou notu. 3 dny jsme si spolu užili i bez telefonů, což bylo nejdřív kamenem úrazu, ale nakonec tím nejlepším, co jsme mohli udělat. Děti se mezi sebou začaly více bavit a nic nám nenarušovalo program. I přes počáteční nechuť i tuto věc nakonec sami žáci vyzvedly jako vlastně dobrý zážitek.

I zde bylo krásně, i tady výtečně vařili. Děkujeme penzionu za skvělou péči a paní učitelce i žákům za nasazení!



5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page