top of page

Prázdninové léto končí a s ním i Foxíkův příměšťák

Letos jste nás mohli potkat na 8 turnusech, které vždy frčely od pondělí do pátku. Pokaždé jsme se vžívali do rolí Rytířů a Princezen :)


A co že jsme všechno podnikali?


V pondělí jsme vyrazili ze sokolovny směrem do parku pod hrází, kde jsme se se všemi herní formou pořádně seznámili. Po obědě v restauraci Ex jsme vyrazili na Jablonecké kolečko, kde na nás čekala ziplina. Po ní jsme zase vyrazili zpět do sokolovny.


V úterý nás čekal první větší výlet, směrem na Maxov, na rozhlednu Štěpánka. Oběd jsme si dali v Penzionu pod Severákem a vyrazili na exkurzi ke psům Husky, k Janě Henychové (Huskies). Když jsme se dověděli všechno zajímavé a pomazlili jsme s pejsky, mazali jsme zpátky na autobus do Jablonce.


Ve středu jsme znovu zůstali v Jablonci, abychom vyrazili prozkoumat kostelní věž Kostela Nejsvětějšího srdce Ježíšova na Horním náměstí. Po tom co jsme se nahoře pokochali výhledy do okolí, jsme šli na oběd znovu do restaurace Ex. S plnými břichy jsme pak pomalu doťapali k přehradě a po krátké pauze jsme naskočili na paddleboardy. Po řádné koupačce jsme se vydali znovu zpátky do sokolovny.


Ve čtvrtek jsme vyrazili směrem do Raspenavy, kde jsme měli úžasný program i výborný oběd v Levandulovně. Dozvěděli jsme se co se dá všechno z levandule vyrábět, jakým způsobem i jaké huňaté pomocníky u nich mají. Ochutnali jsme levandulovou šťávu i sušenky a na závěr si naplnili pytlíčky voňavou levandulí, které jsme si odvezli s sebou domů.


V pátek jsme týden zakončili výletem na opačnou stranu. Nad Malou Skálou nás autobus vysadil na Záborčí, odkud jsme se přes Drábovnu dostali zpátky na Skalu. Po cestě jsme zabili (někteří levandulí udobřili) draka a tím jsme završili celotýdenní téma. V Maloskalském pivovaru jsme si dali řízečky a vyrazili na poslední ceremonii - pasování všech rytířů a princezen!


Celý týden se pokaždé nesl v duchu rytířských cností, se kterými jsme se snažili pracovat. Doufáme, že se všem dětem tábor líbil, všechno si užily... a třeba v nich nějaká ta cnost zůstala :).


Všem děkujeme a těšíme se třeba zase příští rok!



25 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page