top of page

Po sedmi týdnech nám končí maraton příměstských táborů.

Končí letní prázdniny a s nimi i náš příměšťák.


Za celé léto jsme na příměšťácích potkali hodně přes sto malých Foxíků, kteří s námi zažili spoustu srandy, potkali nové kamarády a dostali do nohou nemálo našlapaných kilometrů :).


V pondělí jsme vyráželi do Srnčího dolu, kde nás čekala střelba. Nikdo nám během všech turnusů nezasáhl jiného Foxíka a tak jsme se mohli vrhnout na opékání buřtíků a sýrů, které jsme měli k obědu. Po obědě jsme pak pokračovali na diskgolf, který je v Srnčáku nově nainstalovaný a moc hezky udělaný. Je volně přístupný, běžte se tam podívat :).


V úterý jsme vyráželi na první výlet do Křižan, odkud jsme přes loupežnické jeskyně přešli do Kryštofova údolí. Po obědě jsme většinou dávali pauzu u čůrajícího voříška a pak utíkali na vlak zpět do Jablonce.


Středa byla dopoledne hasičská. Moc děkujeme hasičům v Jablonci nad Nisou, kteří nám každý týden udělali moc hezkou exkurzi i s praktickými ukázkami! Po obědě jsme utíkali na paddleboardy, kde jsme vyzkoušeli megaboard. Po něm měly děti většinou možnost půjčit si i menší paddleboardy a vyzkoušet si samostatnou jízdu. Za spolupráci zde děkujeme JBC SUP! Na břehu přehrady naproti městské hale je najdete každý krásný den a rádi vám zapůjčí paddleboardy i na dovču, nebo výlet.


Čtvrtek nás čekal další výlet, do Klokočských skal. Přes hrad Rotštejn, kterému chceme také poděkovat za milé prohlídky plné pověstí, jsme se vydali přes záludné schody a průchody na oběd uprostřed lesa. S plnými břichy jsme pak už jen seběhli na autobus a vraceli se zpátky do Jablonce.


No a poslední páteční výlet patřil Drábským světničkám. Autobusem jsme se dopravili pod skály, udělali si malý okruh studeným průchodem, koukli na vyhlídky, zahráli si nějakou tu srandu a po dobrém obědě utíkali zpátky na vlak.


A kde jsme jedli?

Kryštofovo údolí - Penzion Eva. Velice milé restaurační zařízení, kam doporučujeme zajít. Za dobrý peníz dostanete dobré jídlo a k němu několik úsměvů :) .

Jablonec n.N. - Městská hala. Restaurace, kam si zaskočte na minutku na oběd. Hojnost návštěvníků většinou mluví sama za sebe.

Klokočí - centrum Kairos. Pokud vašemu jídlu nemůže chybět maso, zde se nenajíte. Zato však objevíte velice milou obsluhu, která dokáže vytvořit výborná jídla na všechny způsoby a my jsme si vždy velice pochutnali. Organizují i akce různého druhu a pokud půjdete kolem, dejte si něco dobrého. Stojí to za to.

Drábské světničky - Restaurace Pod Hrady. Cenovka je zde vyšší, ale jídlo mají výborné. I zde narazíte na přátelskou obsluhu a hlad zaženete spolehlivě.


Děkujeme všem malým Foxíkům, že si vybrali zrovna nás. Doufáme, že se u nás všem líbilo a příští rok se potkáme znovu. Přeje úspěšný start školního a školkového roku :)




70 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page