top of page

Další tři školy v přírodě za námi

Je toho teď tolik, že už nám ani ty příspěvky nejdou každý týden přidat :). Minulý týden jsme byli v Orlických horách, týden před tím pak na dvou různých místech v jizerkách.



Předposlední květnový týden nám dvě party jsme vyrazili do jizerek. Pod Štěpánku a pod Severák.


Pod severák vyrazila 9. třída, kterou čekal spíše výletní týden. Pěšky to zvládli až na přehradu "Černá Nisa". Po cestě pak někteří dokonce slanili z Královky - děkujeme za spolupráci HORYzontu :). Na koupání to ten den moc nebylo, ale přes 20 kilometrů měli v nohách všichni. Další den pak vyrazili na kukačku za Huskies - Janou Henychovou, které také patří dík. Poznali co a jak ve světě psů Husky a vyrazili na rozhlednu Bramberk.

Poslední výlet pak mířil cestou zpátky do Jablonce, kde ještě stihli paddleboardy. Pak naskočili na autobus a hurá zpátky do Prahy. Nechybělo samozřejmě ani plno her, které pobavily i utužily :)




Mezitím, ve stejný čas, jen pár kilometrů od sebe ...

5. třída zažívá něco podobného :).

Pod Štěpánkou, v Příchovicích, jsme měli týden zaměřený na stmelení kolektivu. Některé děti odcházejí na víceleté gymnázium a dvě páté třídy se od září spojují v jednu.

Ideální příležitost vyjet na pár dní mimo školu a lépe se poznat.


Zahrály jsme si plno her a vyrazili i na výlet kolem Štěpánky, Bílých kamenů i lesoparku u čápa. Tradiční výborná kuchyně v Chatě pod Štěpánkou pak už byla jen krásnou tečkou za vydařeným týdnem. I to počasí jsme nakonec přeprali :)



Poslední škola v přírodě pak proběhla v Orlických horách.

Starý indiánský kmen Foxů odcházel na zasloužený odpočinek a potřeboval za sebe najít vhodného nástupce. Stal se jím kmen Siouxů, Apačů.. nebo snad Komančů? Komančové to naštěstí nebyli :) .


Stihli jsme ale velkou hromadu her a výzev, kde postupně vítězil jeden kmen vedle druhého. Nakonec, o jedno jediné pírko, zvítězili Apačové. Nasbírali nejvíce ryb, nastříleli nejvíce bodů... a i když na pokoji měli největší borčus, získali posvěcení ostatních kmenů a nastoupili do vůdcovského teepee :)


Přidáváme pohled paní učitelky po příjezdu do školy:

"Druháci ZŠ Úprkova z Hradce Králové si užili bezvadný indiánský týden plný her a soutěží. Náčelníci kmenů se věnovali nejen vedení her a soutěží, ale také fér chování a stmelování kolektivu.

Děti si odvezly plno zážitků a s písničkou Čipy-čipy jsme dojeli do Hradce a zahájili nový týden. Děkujeme Tomovi, Hanče a Ivče . Byli jste skvělí.

Děti a učitelky z Úprkovky."




57 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page